Vista al centre de referència de l'astronomia en la Serrania, en Aras de los Olmos.

hola

Vista al centre de referència de l'astronomia en la Serrania, en Aras de los Olmos.

El President de la FEMECV, Carlos Ferrís va visitar les instal·lacions del nou Centre de Divulgació Científica i Mediambiental Big History situat en Aras de los Olmos (València). Aquest centre té com a objectiu la investigació, formació i divulgació.

 

En el centre astronòmic es desenvolupen activitats de seguiment d'asteroides i cometes, mesura de separació entre estreles dobles o cerca de supernoves. També s'imparteixen classes pràctiques d'astronomia i jornades de portes obertes. Ha sigut pioner a portar l'astronomia a la comarca de Los Serranos. 

Durant la visita a l'observatori, Joanma Bullón va explicar les activitats que està realitzant aquest nou centre en l'Alt Túria, així com va oferir la col·laboració perquè federats en muntanya i els Clubs FEMECV puguen gaudir de les instal·lacions i activitats del Centre Astronòmic. 

 

D'altra banda, l'ajuntament de la població disposa d'un jardí botànic i un espai sobre dinosaures pròxim al Centre que ajuda a conéixer el paisatge de la població a través de l'extensa xarxa de senders del municipi.

En la zona entre València i Terol, s'han creat en aquests últims anys diversos observatoris d'astronomia tant en Aras de los Olmos i a La Yesa, així com el Centre Galàctica d'Arcos de las Salinas en Javalambre, demostrant que aquests cels són ideals per a l'observació nocturna per la qualitat dels seus cels i escassa contaminació lumínica per a l'astronomia 

A més, el pròxim 10 de setembre es realitzarà el Dia dels Camins Tradicionals de Muntanya en el llogaret de Losilla (Aras de los Olmos), on podrem conéixer el patrimoni de les vies pecuàries i ramaderes d'aquesta serra a cavall entre l'Alt Túria, El Rincón de Ademuz i Javalambre. 

 Més informació sobre el Centre de Divulgació Científica i Mediambiental Big History.

 

Patrocinadores: