Refugi La Figuereta

a • lLa Figuereta és el refugi del Centre Excursionista de Pego, situat en la Vall d'Ebo i habilitat per a poder passar uns dies en la naturalesa fent senderisme, escalada, barranquisme, espeleologia o turisme rural en les localitats pròximes: Ebo, Vall d Alcalà, Vall de Laguar i l'Atzúbia i Pego.

El refugi té una capacitat per a 21 persones en dos habitacles comunicats i amb lliteres amb matalàs. També compta amb una llar per a fer foc i rostir, una cuina, aigüeres per a fregar i dos lavabos. A més, es pot ampliar considerablement la capacitat, ja que envoltant el refugi hi ha tres zones per a acampar: una al costat del mirador (on podrà veure tot el golf de València perfectament, Cullera i més enllà, la marjal de Pego-Oliva i, fins i tot i en dies clars, l'illa d'Eivissa), l'altra en els bancals als peus del refugi i l'última, enfront del refugi, al peu d'un dels sendera cap a Ebo, en altres bancals .


Per a accedir a la Figuereta amb vehicle cal anar per la carretera que va de Pego a la Vall d'Ebo durant uns 8 km. i quan es comença a baixar cap a Ebo, uns 200 metres més a baix a mà dreta trobem el camí d'accés al refugi, perfectament senyalitzat. Després de 1,7 km. arriba al refugi.

El refugi La Figuereta està situat sobre un massís calcari a una altura de 540 metres a nivell de la mar.

L'ecosistema de la zona es caracteritza per ser típic mediterrani, amb la fauna i la vegetació típica de bosc baix mediterrani com les argelagues, Margallons, Pi blanc, etc. i fins i tot la Llengua de Cérvol, espècie endèmica i protegida, que només podràs observar en un dels tres avencs de la zona.

Si el que t'interessa és fer turisme rural, als pobles de voltant com Ebo, Vall d'Alcalá, Vall de Laguar, l'Atzúbia i Pego podràs gaudir de l'excel·lència • lent gastronomia típica rural, visitar museus i gaudir del ritme de vida assossegat de les gents del poble. I si el que prefereixes és passar uns dies en la més absoluta tranquil·litzants lidad, La Figuereta és el teu lloc ideal.ento gastronomía típica rural, visitar museos y disfrutar del ritmo de vida sosegado de las gentes del pueblo. Y si lo que prefieres es pasar unos días en la más  ideal.

Teléfono
Población
Pego

38.821804195128, -0.1448475